Brunello di Montalcino DOCG 2016 Uccelliera
Uccelliera
Italien
0.75L
inkl. MwSt.
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Beschreibung
"Brunello di Montalcino DOCG 2016 Uccelliera"
Andrea Cortonesi ist der kreative Kopf der Azienda Agricola Uccelliera im Herzen Monatlcinos. Mit dem Brunello di Montalcino DOCG 2016 Uccelliera präsentiert er uns einen dichten und gleichsam facettenreichen Brunello aus einem besonderen Jahrgang. Das Bouquet eröffnet mit Sangiovese-typischer Kirsche. Dann Himbeeren, Brombeeren und etwas Pflaume. Die Obertöne sind warm und schmeichelnd — Zimt, süße Gewürze, feuchter Waldboden, Pfeifentabak und Lavendel. Am Gaumen kraftvoll, mit harmonisch samtigen Tanninen. Balsamische Noten, Rauch und Lakritz. Alles steuert auf ein langes und intensives Finale hin. Der Brunello di Montalcino DOCG 2016 Uccelliera ist ein Rotwein aus Toskana-Montalcino der Spitzenklasse, der sich in einem exzellenten Reifegrad und gut zugänglich präsentiert. Ein Wein für kommende Anlässe.
Produktinfo
Herkunftsland: | Italien |
Region: | Toskana - Montalcino |
Unternehmenskontakt: | Azienda Agricola Uccelliera | Podere Uccelliera 45 53024 Montalcino SI | IT |
Hersteller: | Uccelliera |
Weinart: | Rotwein |
Jahrgang: | 2016 |
Rebsorten: | Sangiovese |
Inhalt: | 0.75 l |
Duft: | Nach Kirschen und Brombeere, feine Rauchnote, etwas Zimt und Kräuter |
Farbe: | leuchtendes granatrot |
Alkoholgehalt: | 15.0 Vol.% |
Ausbau: | 3 Jahre im Holzfass/Barriques |
Charakter: | Barriquefassgereift, Holzfassgereift, voll/fruchtig |
Nuancen: | Fruchtig, Rauchig, Würzig |
GTIN/EAN: | 8032551260192 |
Lieferzeit: | 2-3 Tage |
Enthält Sulfite: | Ja |
Abgabe nur ab: | 18 Jahren |
Expertenmeinungen
The Uccelliera 2016 Brunello di Montalcino opens to dark fruit and wild cherry with warmer tones of cured tobacco, spice and potting soil. It shows the extra density, darkness and richness that comes so beautifully to fruit grown on the sun-drenched southern side of Castelnuovo dell'Abate in the southern half of the appellation. What Uccelliera delivers so carefully, vintage after vintage, is a truly exceptional sense of mouthfeel with textural richness and lingering creaminess. It is also one of the wines that consistently shows a sense of place. This is a touchstone estate for this specific Montalcino microclimate.
Robert Parker (The Wine Advocate): Bewertungssystem: 50 – 100 Parkerpunkte (mehr lesen...)
This is really beautiful with complex black cherry, berry, walnut and dark chocolate. Some mushroom and smoke. It’s tight and reserved with polished tannins and wonderful balance and finesse. Persistent and intense.
James Suckling: Bewertungssystem: 50 – 100 Punkte (mehr lesen...)
Burly tannins put a grip on the black cherry, black currant, plum, earth and tobacco flavors in this dense version, yet it's also vibrant, building to a lingering finish. All the components are in the right place, so this should come together nicely over time.
Wine Spectator: Bewertungssystem: 50 – 100 Punkte (mehr lesen...)
The 2016 Brunello di Montalcino blends richness, ripeness and refinement to create a model of total balance. At first, it’s dark, earthy and herbal; yet with time in the glass, a massive wave of black cherry, raspberry, sage and a grounding note of undergrowth comes forward. In the mouth, it coats all that it touches in silky, cool-toned textures, giving way to ripe red/black fruits complemented by spiced citrus, as nuances of lavender and tobacco form. While this feels round and pliant throughout, fine-grain tannins slowly saturate, sneaking up and reminding you of just how young the 2016 really is today. Hints of baker’s chocolate, licorice and a twang of tart blackberry resonate - wow, does it ever end?
Antonio Galloni: Bewertungssystem: 75 – 100 Punkte (mehr lesen...)



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