Stern Ab 90€ Versandkostenfrei
LKW Sofort lieferbar
Kopfhörer Persönliche Beratung
98
96
96
97
climat-icon Klimatisiert gelagert
Tignanello-Rosso-di-Toscana-IGT-2018-Antinori-1.png
Tignanello-Rosso-di-Toscana-IGT-2018-Antinori-2.png
Tignanello-Rosso-di-Toscana-IGT-2018-Antinori-3.png
     

Tignanello Rosso di Toscana IGT 2018 Antinori

Antinori

Italien

0.75L

1370011805
P Bonuspunkte sichern
195,00 € *
260,00 € * / 1 L

inkl. MwSt.

Ab 18keine Lieferung an Jugendliche unter 18 Jahren

Auf Lager. Lieferzeit: ca. 1-2 Werktage

€ ZahlungsartenPayment options ico
PayPal
Sofort Überweisung
Vorauskasse
Lastschrift
Tignanello Rosso di Toscana IGT 2018 Antinori
195,00 € *
260,00 € * / 1 L

Beschreibung

"Tignanello Rosso di Toscana IGT 2018 Antinori"

Mit dem Tignanello Rosso di Toscana IGT 2018 Antinori zeigt Marchese Antinori sein ganzes Können. Und das liegt nicht allein darin, Weine in Weltklasseformat zu keltern. Nein, er kann dies auch noch in einer Größenordnung, die kaum zu toppen ist: 330.000 Flaschen erzeugt Antinori jedes Jahr vom Tignanello. Das sind mehr als bei jedem Top-Produzenten im Napa-Valley. Die Cuvée besteht seit den 80er Jahren aus 80 % Sangiovese, 15 % Cabernet Sauvignon und einem kleinen Anteil Cabernet Franc, die 12-14 Monate in neuen und gebrauchten Barriques aus französischer und ungarischer Eiche ausgebaut werden. Parker lobt den 2018er und setzt ihn noch vor den großartigen 2016er: Aromen von Amarenakirsche, roten Waldbeeren und Pflaumen. Dazu süße Gewürze, Nelke, Pfeffer, getrocknete Blumen und balsamische Noten. Mit 98/100 Punkten bei Robert Parker ist der Tignanello Rosso di Toscana IGT 2018 Antinori ein großer Rotwein aus der Toskana, der keine Vergleiche zu scheuen braucht.

Produktinfo

Herkunftsland:Italien
Region:Toskana - Maremma
Unternehmenskontakt:MARCHESI ANTINORI S.P.A. | VIA CASSIA PER SIENA 133 50026 SAN CASCIANO IN VAL DI PESA (FI) | IT
Hersteller:Antinori
Weinart:Rotwein
Jahrgang:2018
Rebsorten:Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Inhalt:0.75 l
Duft:Amarenakirsche, roten Waldbeeren und Pflaumen, süße Gewürze, Nelke, Pfeffer
Farbe:volles und intensives rubinrot
Alkoholgehalt:14.5 Vol.%
Ausbau:für 12 bis 14 Monate in französischen Eichenfässern mit 300 l (1/3 neu) und Barriques
Charakter:Barriquefassgereift, gehaltvoll, Holzfassgereift, komplex
Nuancen:Blumig, Fruchtig, Rauchig, Würzig
GTIN/EAN:8001933124504
Lieferzeit:2-3 Tage
Enthält Sulfite:Ja
Restzucker g/l:0,5
Säuregehalt in g/l:5.3
Abgabe nur ab:18 Jahren
* - Info zur Lebensmittelkennzeichnung

Expertenmeinungen

98
Robert Parker
Weinkritiker und Journalist
98

This wine brought to mind precise imagery of tailcoats, striped dress pants, wingtip collar shirts and other gentlemen's fashion choices from the Roaring Twenties. Sporting a retro but classic personality, the Marchesi Antinori 2018 Tignanello is quite the dapper and jovial wine that hits the market just as much of the world is emerging from a dark chapter of lockdowns and coronavirus curfews. I love the optimism that springs bright with such clarity and detail from within this blend of Sangiovese, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc. The 2016 vintage was a benchmark for sure, but I prefer the 2018, thanks to that tinge of nostalgia or emotion that is so deftly rendered in this cool, long growing season.The 2018 vintage offers a deconstructed Tignanello upon first inspection because you can clearly make out the varietal typicity of the grapes, especially the green spice and white pepper of the two Cabernets, along with aromas of crushed limestone that recall the white rocks carefully placed in the vineyards to protect the rows. The wine's fruit weight is contained and polished, and there are no exaggerations, excesses or loose ends. The results are calculated and exacting, especially if you consider the tannic management (with aging in both new and used Hungarian and French oak for up to 16 months) and the quality of the elegant mouthfeel. With time in the glass, those deconstructed elements converge to create unity and balance. The Tignanello vineyard is 57 hectares and sits at a breezy 390 meters above sea level with alberese and galestro soils. Those elevations proved important for shedding excess humidity at the end of this 2018 growing season. Production for this excellent wine is an impressive 345,000 bottles.

Robert Parker (The Wine Advocate): Bewertungssystem: 50 – 100 Parkerpunkte (mehr lesen...)

96
James Suckling
Weinkritiker und Redakteur
96

This is so aromatic with flowers, such as cherry blossoms and roses, together with currants and blackberries. A medium-bodied Tignanello with very fine tannins and depth. Racy and very, very long finish. Pure and refined. Lots of blue fruit. Tight at the end, but showing a sophisticated and reserved style. Very refined. Drinkable now, but will age nicely.

James Suckling: Bewertungssystem: 50 – 100 Punkte (mehr lesen...)

96
Wine Spectator
Wein-Magazin aus den USA
96

A dark, brooding style, yet focused on the black cherry, blackberry, spice, tobacco and iron aromas and flavors. Rich, dense and vibrant, with a long, detailed aftertaste, showing superb focus and balance. Sangiovese, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc. Better than previously reviewed. Drink now through 2042.

Wine Spectator: Bewertungssystem: 50 – 100 Punkte  (mehr lesen...)

97
Antonio Galloni
Weinkritiker und Unternehmer
97

The 2018 Tignanello is a wine of breathtaking purity. Impossibly silky and persistent, the 2018 is all class, all the way. In many ways, the 2018 reminds me of the 2004 because of its finesse , but it has an extra degree of nuance that reflects important strides that have been made at the estate in the intervening years. Winemaking today is more gentle, while new oak is also less intrusive. The result is a Tignanello that bristles with class. The purity of the flavors alone is mesmerizing. Bright red-toned berries, mocha, spice, cedar, new leather and licorice are some of the many notes that linger on a finish framed by silky, perfectly ripe tannins. Aging was 16 months in oak, about 50% new. One of the recent developments at Antinori has been a move towards lower toast levels and a preference for longer aging of the raw wood. The blend is a very typical 80% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon and 5% Cabernet Franc, with maybe just a touch more Franc than is the norm. At the same time, the Sangiovese is very much front and center. Production hovers around 330,000 bottles. Think about that number. It is more than any Bordeaux First Growth, more than any high-end Napa Valley wine, and equivalent to the production of 60 or so cult Cabernets taken together! Tignanello, in my view, is the single greatest high quality, estate wine made in scale.

Antonio Galloni: Bewertungssystem: 75 – 100 Punkte (mehr lesen...)

Kundenbewertungen für "Tignanello Rosso di Toscana IGT 2018 Antinori"
Bewertung schreiben
Bewertungen werden nach Überprüfung freigeschaltet.

Die mit einem * markierten Felder sind Pflichtfelder.

Vini Bonusprogramm
Vini Bonusprogramm
Persönliche Beratung
Persönliche Beratung
Alle Weine vorrätig
Alle Weine vorrätig

Zuletzt angesehene Artikel